Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@00:03:40 GMT

قالیباف: باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۳۳۶۶

قالیباف: باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم

به گزارش جماران؛ به نقل از خانه ملت، رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه برای دور زدن تحریم ها، ثبات درآمد و افزایش ارزش افزوده باید جهت‌گیری‌ها را اصلاح کنیم، عنوان کرد: در این راستا لازم است گاز را مبنای صادرات قرار دهیم که با ثبات‌تر بوده و ارزش افزوده آن کمتر از حوزه نفت در فناوری است.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (جمعه، 23 اردیبهشت ماه) به منظور حضور در مراسم افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران حضور یافته بود بعد از بازدید از این نمایشگاه در سالن خلیج فارس با بیان اینکه همواره خام‌فروشی را نقد می کنیم و می‌گوییم هزینه کردن 70 یا 80 درصد آن در هزینه‌های کشور بد است اما باز هم این شیوه را در پیش گرفته‌ایم، گفت: بدتر از خام فروشی، خام اندیشی و بد حکمرانی کردن بر حوزه صنعت نفت، گاز و انرژی در کشور است که در حقیقت باید از ثروت حاصل از نفت صیانت کنیم به جای اینکه از خود نفت خام صیانت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره مجدد به اینکه متأسفانه امروز در این مسیر خام‌اندیشی داریم و حکمرانی دقیق صورت نمی‌گیرد، اذعان داشت: این اشکال در وهله اول و پیش از هر فرد دیگری، به شخص بنده و مجلس وارد است، همچنین این موضوع مربوط به سران قوا بوده که باید اصلاح حکمرانی در بخش‌های مختلف را که حائز اهمیت است در نظر داشته باشند که معنای حقیقی مبارزه با خام‌فروشی تبیین شود.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه امکان و ظرفیت بسیاری داریم اما حکمرانی سنتی و غلط و بی توجهی به ظرفیت هایی که در دست ماست بد مدیریت می شود و با یکدیگر تعارف داریم، عنوان کرد: تجربه بیش از 40 سال در عرصه های مختلف باعث این درک شده و این باور را در من به وجود آورده که در کشوری که مبانی اندیشه آن، دینی و نگاه سیاسی آن بر مبنای اسلام و اندیشه های امام(ره) و فلسفه انقلاب است، تکیه به سنت های الهی و سپس تکیه به مردم در همه زمینه ها باید به عنوان یک ضرورت تلقی شود.

رئیس مجلس یازدهم ادامه داد: زمانی که از اقتصاد مردمی سخن می گوییم، منظور همین مردم هستند که در سخت ترین روزها، پیچیده ترین حوزه های دفاع مقدس و نظامی را به لحاظ تکنیک و تاکتیک متحول کردند و اگر امروز اقتصاد زمین گیر است به خاطر حذف خواسته یا ناخواسته مردم از اقتصاد است.

لازم است مردمی کردن اقتصاد انرژی را در دستور کار قرار دهیم 

وی در ادامه تمام خصولتی ها و نهادهای عمومی غیردولتی را شبه دولتی دانست و افزود: نهاد خصوصی که از جنس اقتصاد مردمی باشد نداریم اما لازم است مردمی کردن اقتصاد انرژی را در دستور کار قرار دهیم که در این راستا قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی زمانی در مجلس تصویب و ابلاغ شد که البته اشکالاتی داشت و در مجلس یازدهم بازنگری و اصلاح و سپس مجددا ابلاغ شد.

قالیباف همچنین با بیان اینکه نقدینگی زیاد و سرگردانی در کشور داریم که هر روز نیز شتاب می گیرد، عنوان کرد: میزان نقدینگی در گذشته 17 درصد بود که بعد از مدتی به 24 درصد رسید اما این میزان امروز به 34 درصد رسیده که اصلا قابل قبول نیست و این سرمایه باید به سمت تولید برود. دلیل اینکه به سمت تولید نمی رود نیز این است که مسیرهایی که باید به تأمین مالی پروژه ها بیانجامد، بازآفرینی نشده است.

به اقتصاد مردمی ایمان داشته باشیم​

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه وظیفه ما و دولت این است که به اقتصاد مردمی ایمان داشته باشیم و راه فرصت طلبی‌ها را در اقتصاد بیمار کشور ببندیم، ابراز داشت: نقدینگی باید به سمت تولید برود و باید بدانیم تا زمانی که مستقل باشیم و نخواهیم زیر یوغ ابرقدرت ها باشیم، سرمایه گذاری خارجی نیز نخواهیم داشت از این رو باید از سرمایه داخلی و سرمایه های ماندگار بین نسلی استفاده کنیم که راه درست آن نیز اصلاح قانون و نیازها با توجه به قرارگرفتن در آستانه تدوین برنامه توسعه هفتم است.

وی ادامه داد: موارد مطرح شده باید فارغ از کتاب و ماده و تبصره هایی باشد که مشکلی را حل نمی کند و باید به سمت عملیاتی شدن برود لذا در برنامه هفتم باید صرفا تعداد اندکی پیشران را تعریف کنیم که قطعا یکی از پیشران های اولویت دار، نفت و گاز است که به یک تحول بزرگ خواهد انجامید.

قالیباف در ادامه با تأکید بر هماهنگی و دقت نظر وزارتخانه های نفت و صمت در زمان تدوین برنامه توسعه هفتم و استفاده آنها از تجارب گذشته، اظهار کرد: باید پای شعار سال رهبر معظم انقلاب تحت عنوان دانش بنیان و اشتغال آفرین که این روزها همه جا استفاده می‌کنیم، بمانیم و در برنامه توسعه پنجساله آن را تحقق بخشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نیروی جوان و رشد قابل قبولی در کنار ظرفیت ها داریم و 40 سال برای پختگی در این حوزه کافی بوده است لذا امروز جای آزمون و خطا نیست.

وی در ادامه همچنین به دیپلماسی فعال حوزه انرژی اشاره و بیان کرد: ارقام نشان می دهد، مجموعه نفت و گاز کشور در دنیا اول است و این ظرفیت نیز خدادادی است و امروز زمان جهاد تصمیم گیری فرا رسیده تا همه در یک جهت حرکت کنیم. همچنین موضوع امروز، تجارت انرژی است که متأسفانه در کشور ما مبتنی بر نفت خام است و گاز در حداقلی به سر می برد.

گاز را مبنای صادرات قرار دهیم

قالیباف در ادامه با بیان اینکه برای دور زدن تحریم، ثبات درآمد، افزایش ارزش افزوده و غیره باید جهت گیری را اصلاح کرده و گاز را مبنای صادرات قرار دهیم، اظهار داشت: گاز با ثبات تر و ارزش افزوده آن کمتر از حوزه نفت در فناوری است از این رو ما که قصد استقلال داریم، باید بدانیم توجه به حوزه گاز، آسیب پذیری های سیاسی و امنیتی را کاهش می دهد و اگر قصد داریم تحت فشارهایی از جنس تحریم نباشیم باید به این موضوع توجه کنیم.

رئیس قوه مقننه در ادامه با یادآوری این مطلب که تا کنون نفت ایران دو بار تحریم شده است اما لوله های گاز به ترکیه و عراق رفت، عنوان کرد: در حقیقت تولید، سهم، ترانزیت، قیمت و بازار جهانی نفت در سلطه استکبار و قدرت های بزرگ است که به ما فشار می آورند.

اهمیت حفظ سرمایه‌ها و ثروت‌های بین نسلی

قالیباف بابیان اینکه حفظ سرمایه‌ها و ثروت‌های بین نسلی اهمیت دارد گفت: ضمن اینکه اعتقاد داریم نفت، گاز و معادن به عنوان انفال کشور، ثروت بین نسلی بوده که تأکید درستی است اما در نوع رویکردها با اشکالاتی روبرو هستیم.

رئیس قوه مقننه در ادامه تصریح کرد: چه در کشورهای پیشرفته و چه در کشورهای در حال پیشرفت تجربه قطعی و مثبت وجود دارد و آن این است که هر کجا انتقال مستقیم پول به چرخه اقتصاد کشور وارد شد، تورم‌زا بوده و خواهد بود. پیش از انقلاب سفیر یکی از ابرقدرت‌ها برای نفت و سیاست کشور تصمیم می‌گرفت که آن زمان استقلال نداشتیم. بعد از انقلاب نیز تجربه کردیم وقتی درآمد نفتی و انفال به صورت مستقیم به بودجه کشور می‌رود، نعمت را به نقمت تبدیل می‌کند.

قالیباف همچنین با اشاره به اعداد و ارقام مطرح شده در حوزه نفت و گاز یادآور شد: این ارقام نشان می‌دهد نفت خام روبه افول و گاز رو به رشد است لذا باید از ثروت خود به خوبی نگهداری کرده و آن را خوب استحصال کنیم و توسعه دهیم.

قالیباف با تأکید بر بهینه‌سازی مصرف انرژی، بهبود تراز تولید و مصرف در حامل‌های انرژی و هدفمند کردن یارانه‌های انرژی گفت: ناترازی در بودجه، بانک‌ها، تولید و مصرف انرژی از چالش‌هایی است که امروز مردم را به زحمت انداخته است.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به آماری در حوزه مصرف انرژی اظهار کرد: مجموعه انرژی‌های فسیلی مصرفی کشور بیش از 5 میلیون بشکه در روز است که اگر این میزان را ضرب در 80 دلار و سپس ضرب در 365 روز کنیم، بیش از 150 میلیارد دلار هزینه داریم و لذا استفاده از این انرژی فارغ از اسراف‌هایی که به دلایل مختلف مثل تجهیزات قدیمی و یا غیرفنی می‌شود، با ناعدالتی در مصرف روبرو است.

وی همچنین با بیان اینکه گزارش‌ها حاکی از فاصله یک به 20 است به این معنا که برخی 20 برابرِ برخی دیگر مصرف انرژی دارند، گفت: این در حالی است که این انرژی سرمایه همه نسل‌ها بوده و باید به مسئله عدالت در مصرف آن توجه شود. از بیش از 150 میلیارد دلاری که در حوزه داخلی مصرف انرژی داریم، حداقل می‌توانیم 60 میلیارد دلار آن را اصلاح کنیم و منابع یارانه‌ها و هدفمندسازی یارانه‌ها حداکثر با 20 میلیارد دلار ما را به سمت ثبات و آرامش پیش خواهد برد را تأمین کنیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: در گذشته تجربه تلخی در حساب ارزی داشتیم و دیدیم چگونه پول به آنجا رفت و بخشی از آن هزینه شد و نتوانستیم بخشی از آن را پس بگیریم. لذا نتوانستیم این ثروت بین نسلی را حفظ کرده و آن را افزایش دهیم. امروز صندوق توسعه ملی بر اساس قانون برنامه فعالیت می‌کند و ما باید این سرمایه را به سمت ثروت‌های ماندگار برده و به سمت سرمایه‌گذاری‌های مولد و فزاینده اقتصادی در داخل و خارج از کشور ببریم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه باورهای ما براساس سنت های الهی است عنوان کرد: معتقدم ما فرصت و تهدید نداریم بلکه فقط فرصت داریم که آن دو بخش است؛ یک فرصت با ریسک و یک فرصت بدون ریسک و تحول جایی رخ می دهد که فرصت با ریسک را انتخاب کنیم تا تحولی عظیم ایجاد شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه نیروهای جوان باانگیزه و باغیرت در کنار نیروهای باتجربه برای عزت انقلاب، استقلال کشور و عظمت اسلام تلاش می‌کنند، اظهار داشت: این تلاش جای قدردانی دارد و مجلس خدمتگزار، برای تسهیل‌گری و تنظیم‌گری این حوزه، در خدمت شما مجاهدین عرصه انرژی، نفت و گاز خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه نباید از تأثیرات تحولی منطقه ای و جهانی چشم پوشی کنیم، خاطرنشان کرد: اگر این کار را کنیم، آسیب می بینیم اما اگر آنها را ببینیم و پخته عمل کنیم، آغاز یک تحول بزرگ در حوزه اقتصادی و خنثی سازی تحریم ها خواهد بود و بر حل مشکلات اقتصادی کشور نیز اثرگذاری خواهد داشت و در نهایت در دیپلماسی منطقه ای و جهانی نیز تأثیرگذار خواهیم بود اگر همه با هم در یک مسیر حرکت کنیم.

لازم به ذکر است قالیباف در ابتدای این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای صنعت نفت و رزمندگان و مجاهدینی که از آبادان، خرمشهر، اهواز و حوزه‌های نفت و سکوها حفاظت کردند، یاد و خاطره وزیر شهید، محمدجواد تندگویان و متخصصان جهادگر صنعت نفت و گاز کشور را گرامی داشت.

این نمایشگاه با شعار «نفت دانش بنیان؛ تولید ایرانی، صادرات جهانی» تا 26 اردیبهشت ماه فعالیت خواهد داشت.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی نفت ایران محمدباقر قالیباف مجلس شورای اسلامی ایران افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رئیس قوه مقننه در ادامه رئیس مجلس شورای اسلامی اقتصاد مردمی میلیارد دلار ارزش افزوده مصرف انرژی قرار دهیم نفت و گاز بین نسلی نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۳۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادر شاه چگونه رحیم علی خرم را به ثروت افسانه‌ای رساند؟

همشهری آنلاین: رحیم‌علی خرم مقاطعه‌کار معروف زمان پهلوی و صاحب کاباره جزیره (پارک ارم کنونی) در آن زمان، روزگاری یک کارگر ساده آسفالت‌کار بوده که بواسطه آشنایی اتفاقی با مادر شاه به یک سرمایه‌دار بزرگ تبدیل شد. رحیم‌علی فرزند بیک‌علی حدود سال 1300 در روستای کوهپایه زبیر از توابع ساوه متولد شد. او در جوانی با هدف یافتن شغل و کسب درآمد راهی تهران شد و به لطف جثه‌ای قوی و نیرومند در یک پروژه آسفالت‌کاری در پایتخت به عنوان کارگر ساده مشغول به کار شد. از قضا این گروه آسفالت‌کار یکی از روزها برای ترمیم معابر کاخ سلطنتی به سعدآباد رفتند و همان جا نقطه آغاز ارتباط خرم با دربار پهلوی بود چرا که مادر شاه در محوطه کاخ وی را دید و همان روز او را به حضور خود فراخواند. گفته می‌شود علت راهیابی خرم به دربار، روابط غیر عادی او با ملکه مادر بوده است. به این ترتیب آشنایی رحیم‌علی خرم با مادر شاه نقطه آغاز ترقی او بود و از این زمان، این شخص به حکم ارتباط و وابستگی به مادر شاه، وارد چرخه فاسد حاکمیت پهلوی شد و به سرعت با برادران شاه وارد روابط اقتصادی شد. او با محمودرضا پهلوی و حمیدرضا پهلوی رابطه نزدیکی داشت و حتی قرار بود پسر خرم با دختر حمیدرضا ازدواج کند. داستان آشنایی رحیم علی خرم با مادر شاه در کتاب «من و فرح پهلوی»، نوشته اسکندر دلدم با جزئیات بیشتری آمده است. نویسنده این کتاب، اسکندر دلدم از افراد مورد وثوق دربار پهلوی و از نزدیکان دولتمردان این رژیم بوده است. او به دلیل شغل خبرنگاری‌اش، ارتباطات وسیعی با دربار و مقام‌های تراز اول کشور داشته است. دلدم در خاطراتش در کتاب«من و فرح پهلوی» آورده است: مادر شاه، اکثر شب‌ها در کاخ اختصاصی خود مجلس بزم به راه می‌انداخت و با آن سن زیاد به سه چیز علاقه داشت. یکی مصاحبت با مردان قوی هیکل و عظیم‌الجثه که آخرین آن، رحیم‌علی خرم، مقاطعه کار معروف و صاحب کاباره جزیره (پارک ارم کنونی) بود. دوم به «سگ» علاقه مفرطی داشت و همیشه در اطراف او، حتی روی پاها و در بغلش چندین سگ از نژادهای مختلف دیده می‌شد. سومین سرگرمی مادر شاه، برپایی مجالس طرب بود. پای ثابت مجالس بزم و طرب ملکه مادر، خواننده کهن سال و قدیمی «ملوک ضرابی» بود که چندین مدال درجه اول همایون (مدالی که معمولا به فرماندهان عالی رتبه ارتش و رجال درجه اول سیاسی داده می شد) از شاه و مادرش گرفته بود! مادر شاه یک شوهر رسمی به نام آقای ملک پور داشت. من ملک پور را از نزدیک می‌شناختم. ملک پور علاوه بر کارها و مشاغلی که داشت، در کار خرید و فروش اتومبیل دست دوم نیز فعالیت می کرد و پاتوق او، نمایشگاه مرحوم شعبان رحیمی پور در ضلع جنوبی میدان فردوسی بود. بسیاری از رجال و امرای ارتش چون سپهبد کمال و سپهبد وشمگیر هم بعداز ظهرها در این نمایشگاه فعالیت اقتصادی داشتند. ماجرای آشنایی ملکه مادر با رحیم‌علی خرم نیز بسیار خواندنی و جالب است. رحیم‌علی خرم،کارگر ساده (آسفالت کار) بود و هیکل درشت و نخراشیده‌ای داشت. یک روز که خیابان‌های کاخ سعدآباد را تجدید آسفالت می‌کردند، رحیم‌علی خرم پس از کار زیاد و بعد از صرف ناهار مشغول چرت زدن و استراحت زیر یکی از درخت‌های محوطه کاخ سعدآباد بوده که از قضای روزگار، شاهین بخت و اقبال در اطراف هیکل نتراشیده و نخراشیده او به پرواز در می‌آید و مادر شاه که همراه با ندیمه‌اش از آن محل عبور می‌کرده و چشمش به هیکل غیرعادی کارگری که در آن آفتاب نیمروز به حالت طاق باز(!) خوابیده و دستمالش را هم روی صورتش کشیده بود، می‌افتد و بلافاصله می‌گوید این مرتیکه پدرسوخته را به کاخ اختصاصی بیاورید تا ببینم به چه جرئتی به این وضع فجیع(!) در ملأ مادرشاه خوابیده است! فورا رحیم‌علی را بلند می‌کنند و به حضور والده مکرمه شاهنشاه می‌برند و از همین لحظه، زندگی رحیم‌علی دگرگون و کارگر آسفالت کار مبدل به بزرگ‌ترین مقاطعه‌کار آسفالت کار دستگاه‌ها و ادارات دولتی می‌شود. خرم پس از این دیدار، مورد توجه مادر شاه قرار گرفته و به زودی صاحب مکنت و ثروت فوق‌العاده‌ای می‌شود. رحیم‌علی خرم بعدها، محل کارگاه آسفالت‌پزی خود در جاده کرج را تبدیل به کاباره جزیره کرد و زمین‌های اطراف آن را صاحب شد و پارک خرم (پارک ارم فعلی) را تاسیس کرد. خرم به وسیله ایادی خود در این پارک، زنان و دختران جوان و حتی زنان شوهرداری را که همراه با شوهر و فرزندان خود به این محل آمده بودند، می‌ربود و در محل مخصوصی که در پارک برای خود ساخته بود، مورد تجاوز قرار می‌داد.

رحیم‌علی خرم که در آغاز به عنوان مقاطعه‌کار آسفالت به ثروت‌اندوزی می‌پرداخت، کمی بعد با رانت‌خواری توانست اغلب قراردادهای پیمانکاری را به نام خود منعقد کند. حسین فردوست رئیس دفتر اطلاعات شاهنشاهی و دوست نزدیک شاه در این باره در کتاب«ظهور و سقوط سلطنت پهلوی» می‌نویسد: «یک نمونه کوچک در مقایسه با سایر فعالیت‌ها در سطح کشور عبارت بود از آسفالت خیابان‌های تهران. شهرداری چندین سال متوالی با یک مقاطعه‌کار [که نام او رحیم‌علی خرم بود] قرارداد بست که در طول یک سال در قبال فلان ‌مقدار وجه (رقم به درستی خاطرم نیست ولی آن‌قدر بود که مقاطعه‌کار توانست برای هر سال 200 میلیون تومان به مقامات شهرداری رشوه دهد) مسئولیت آسفالت خیابان‌های تهران را عهده‌دار گردد. مقاطعه‌کار فوق، خیابان‌ها را لکه‌گیری می‌کرد و در برخی خیابان‌ها یک ورقه نازک چند سانتی آسفالت می‌ریخت. در فصل زمستان به علت یخبندان، این آسفالت‌ها درمی‌آمد و چاله‌هایی در خیابان‌ها ایجاد می‌کرد که رانندگی در خیابان‌های تهران مسئله شده بود و زیان‌های فراوانی به خودروها و به خصوص فنرهای خودرو وارد می‌کرد. این کار چند سال متوالی ادامه یافت و وضع را به محمدرضا گزارش دادم. محمودرضا برادر محمدرضا با این مقاطعه‌کار به طور صوری شریک بود و درصدی دریافت می‌داشت. نتیجه گزارش من فقط این شد که سال بعد با آن مقاطعه‌کار قراردادی بسته نشد ولی نه به سوءاستفاده در شهرداری کاری داشتند و نه به مقاطعه‌کار ایرادی وارد شد.»

رحیم‌علی خرم با اشرف پهلوی هم رابطه خوبی داشت. ابوالحسن عمیدی نوری، روزنامه‌نگار و نویسنده، نماینده مجلس شورای ملی و از کارگزاران رژیم پهلوی، در کتاب«یادداشت‌های یک روزنامه‌نگار» در این‌باره می‌نویسد: «یک روز که والاحضرت اشرف می‌خواست به اروپا برود خرم بیش از یکصد هزار دلار... از تمام صرافی‌های تهران خرید و جمع کرد یعنی هشت میلیون ریال آن روز خرج کرد. آن اسکناس‌ها را در بسته مخصوصی پیچید و به فرودگاه رفت و دست والاحضرت را ماچ کرد و آن بسته را تقدیم نمود.» در سال 1341 و در دوران نخست‌وزیری علی امینی، خرم به اتهام یک کلاهبرداری کلان به مبلغ 23 میلیون تومان تحت تعقیب قرار گرفت و مدتی بازداشت شد. جالب این که در زندان نیز فسادهای خرم ادامه داشت. عمیدی نوری در کتاب«یادداشت‌های یک روزنامه‌نگار» به این نکته هم اشاره می‌کند و می‌نویسد: «در مدتی که خرم در زندان بود شب‌ها به خارج از توقیفگاه خود می‌رفت و مشغول کسب بود. روزها هم توقیفگاه او در حقیقت محل کار او شده بود. خدا می‌داند در همان محل توقیفگاه او متجاوز از 40 میلیون تومان قرارداد مقاطعه‌کاری آسفالت با او بسته شد.» اما سرانجام با وساطت دربار و به ویژه ملکه مادر و برادران شاه از این اتهام فارغ شد. عمیدی نوری درباره حمایت‌های خاندان سلطنتی از خرم هم می‌نویسد: «وقتی پرونده آسفالت تهران در دیوان کیفر به شدت تحت رسیدگی بود، بازپرس دستور توقیف خرم و دفاتر او را داده بود، اما دربار برای فرار او دست و پا می‌زد زیرا بعضی از شاهپورها و اشرف در کارهای او شرکت داشتند.» به این ترتیب رحیم‌علی خرم با اتکا به پشتوانه‌ای قوی همچنان می‌تازید. او در طول حکومت پهلوی با حمایت‌های آشکار و پنهان خاندان پهلوی به ثروت افسانه‌ای دست یافته بود که او را در دریف افراد با نفوذ در بسیاری از معادلات اقتصادی کشور قرار می‌داد و خرم از حیف و میل و پایمال کردن بیت المال ابایی نداشت. سرانجام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شعبه سوم دادگاه انقلاب رحیم‌علی خرم را نمونه بارز مفسد فی الارض شناخت و به حکم این دادگاه خرم در سحرگاه 19 اردیبهشت 1358 به جوخه اعدام سپرده شد.

کد خبر 848155 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تاریخ - اسناد پهلوی خبر ویژه کتاب - تاریخ تاریخ انقلاب اسلامی ایران تاریخ عمومی ایران فساد

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است
  • مادر شاه چگونه رحیم علی خرم را به ثروت افسانه‌ای رساند؟
  • مدارا با طالبان بدون خط قرمز! / معلمان و دغدغه معیشت/رویا فروشی برای کسب ثروت 
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • تعالی آموزش و پرورش بالندگی ایران اسلامی را به همراه دارد
  • اندیشه شهید مطهری همچنان راهگشا و درس‌آموز است
  • جوانان و نوجوانان اندیشه شهید مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها